TY - JOUR ID - 143204 TI - ‌ارزیابی اثر محلول‌پاشی بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی مؤثر بر رشد و عملکرد ارقام جو تحت شرایط تنش خشکی JO - تحقیقات علوم زراعی در مناطق خشک JA - CSRAR LA - fa SN - 2423-611X AU - روشنی, رامین AU - سلیمانی, علی AU - محلوجی, مهرداد AU - نادری, محمدرضا AD - دانشجوی دکتری، گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد خوراسگان اصفهان، اصفهان، ایران AD - مرکز تحقیقات اصلاح و تولید بذر ، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران AD - بخش تحقیقات علوم زراعی باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران AD - گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد خوراسگان اصفهان، اصفهان، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 3 IS - 2 SP - 319 EP - 337 KW - سالیسیلیک اسید KW - سوپر اکسید دیسموتاز KW - سولفات پتاسیم KW - سولفات روی DO - 10.22034/csrar.2022.297001.1111 N2 - ‌‌به منظور بررسی اثر محلول­پاشی بر برخی از شاخص­های فیزیولوژیک رشد ارقام جو مطالعه­ای به­صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوتر آباد اصفهان در سال زراعی 97- 1396 اجرا شد. تیمارها شامل محلول­پاشی در 5 سطح‌‌: شاهد (آب)، سولفات روی، سولفات پتاسیم، اسید سالیسیلیک و سوپراکسید دیسموتاز در مرحله پنجه­زنی با فاصله 7 روز و در 3 نوبت در کرت­های اصلی و فاکتور ارقام شامل گوهران، مهر و ارمغان در کرت­های فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که محلول­پاشی سولفات روی سبب افزایش شاخص سطح برگ (%50)، سرعت رشد نسبی (%11)، نسبت سطح برگ (%54) و عملکرد دانه (%18) نسبت به شاهد شد و بیشترین شاخص سطح برگ و نسبت سطح برگ توسط رقم ارمغان حاصل شد. بالاترین میزان ماده خشک کل (1027 گرم بر مترمربع) و سرعت رشد محصول (24/17 گرم بر مترمربع در روز) توسط اسید سالیسیلیک و بیشترین سرعت جذب خالص (10/99 گرم بر مترمربع در روز) توسط شاهد حاصل شد. در طی فصل رشد بیشترین میزان ماده خشک کل، سرعت رشد محصول، سرعت جذب خالص و سرعت رشد نسبی را رقم گوهران نسبت به سایر ارقام تولید نمود که نشان از استفاده بهینه از شرایط محیطی و تولید عملکرد بالاتر می­باشد.      UR - https://cropscience.uoz.ac.ir/article_143204.html L1 - https://cropscience.uoz.ac.ir/article_143204_0e039f2b8a187c3ba3d39cb204cbf910.pdf ER -